06 - 830 83 491 info@lodur.nl
Home » Blog » Creatieve therapie » Ontspanning als therapie
kunstzinnige therapie

Ontspanning als therapie

door | 23 sep, 2019 | Creatieve therapie

Het afsluiten van een ziekteperiode

Tine heeft tijdens haar behandelingen voor lymfklierkanker, kennis gemaakt met beeldende therapie in het ziekenhuis. Ze voelde de wens daar thuis mee door te willen gaan om haar ziekteperiode af te sluiten.

De kanker is terug

Tine heeft een eerste afspraak gemaakt om kennis met mij te komen maken. Kort daarna belt ze me op; “De kanker is terug!” Dát had ze niet verwacht! Ze voelt zich in de war. Wat nu? De beeldende therapie wil ze nog steeds, maar ze ziet ook enorm op tegen het weer opnieuw moeten vertellen van haar verhaal. Dát kost haar veel energie. Tine voelt vooral een enorme behoefte aan ontspanning.

Ontspanning als therapie

Wat nou als we dat als therapiedoel stellen? Ontspanning door met een creatieve opdracht bezig te zijn?
Dát spreekt Tine enorm aan! Even tijd voor zichzelf te hebben en creatief bezig zijn. Even niet ziek zijn. Even niet aan huis gekluisterd te zijn maar ergens naar toe kunnen gaan als haar energie dat toelaat.
Tine krijgt imuuntherapie. Daar ervaart zij nare bijwerkingen van, zoals duizeligheid en misselijkheid.

Doen waar je zin in hebt

We spreken af dat ik de tafel zal dekken met klei, krijt, houtskool, kleurpotloden en verf. Dan kan Tine kiezen waar ze op dat moment mee wil werken. En dient zich dan tóch nog iets aan wat gehoord en gezien wil worden? Dan is daar alle ruimte voor!

Wat is jouw verlangen?

Heb jij het gevoel dat je eigenlijk ook professionele hulp zou moeten zoeken? Omdat je het moeilijk vindt om met de situatie om te gaan waarin je zit? Zie je er tegenop om daarover te moeten praten? Misschien is beeldende therapie ook helpend voor jou!
Je kunt gratis en vrijblijvend een kennismakingsgesprek met mij hebben waarin we samen onderzoeken of ik iets met mijn werk voor jou kan betekenen. Je reserveert jouw gesprek hier

Over Wike de Klerk

 

Wike vindt het belangrijk dat vrouwen ná (borst-)kanker zich bewust worden dat zij zélf iets kunnen doen om zich beter te voelen. Een waardevol leven kunnen leiden.

Gerelateerde artikelen

Als kanker in je leven komt…

Als kanker in je leven komt…

Als kanker in je leven komt doordat je naaste de diagnose krijgt, kan dit ook jouw leven op zijn kop zetten. Hoe ga je om met de bezorgheid, ongerustheid en de onzekerheid die dat met zich meebrengt? Hoe blijf je overeind in de chaos? Beeldende therapie kan je een uitlaatklep bieden én zorgen voor houvast!

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin