Teken- en Schilder jouw Levensboom!

Je bent weer terug van je welverdiende zomervakantie. Heerlijk genoten, want niets moest en alles mocht. Alleen maar leuke dingen doen en alle tijd voor elkaar hebben. Even niet dat gezeur van het werk. De hectiek van het laveren tussen school, werk en thuis. En vergeet al die sportclubs van de kinderen niet! De klusjes die je soms doet voor je ouder wordende ouders....  

Je hebt misschien zin om meer tijd voor jezelf te nemen. Een nieuwe opleiding of cursus te starten waarin je verdieping kunt vinden. Misschien heb je ook wel gemerkt dat er dingen zijn die niet zo goed lopen... Dingen waar je tegenaan loopt. Die je niet bevallen. Daar kun je niet zomaar omheen! Wat nu?

Of je nu aan die nieuwe opleiding of cursus begint of slechts meer tijd voor jezelf wilt nemen, je moet er wel tijd aan besteden. Veel mensen hebben tegenwoordig weinig tijd. Er zit weinig "lucht" in hun agenda's. Een volle agenda kan een gevoel van snelheid geven, alsof je optimaal leeft. Maar het kan je ook een benauwd gevoel geven. Als er iets tegen zit op een dag, loopt de rest van je schema ook in de war. Herken je dat?

Dan is het tijd om te "snoeien", en je af te vragen; "Wat wil ik nu écht?"  Wat is belangrijk in je leven? Welke activiteiten in het afgelopen jaar hebben bijgedragen aan jouw ontwikkeling en groei? Waar had je genoeg ruimte om je te ontplooien en in welke situaties rende je alleen maar achter jezelf aan?

Als je een tuin hebt, weet je dat er in het najaar gesnoeid moet worden om bomen en struiken in hun optimale vorm te houden zodat zij het jaar erop weer optimaal kunnen groeien en bloeien. De verschillende takken moeten voldoende licht en lucht krijgen.

Je eigen leven kun je ook als boom zien. De dingen die het belangrijkste zijn in jouw leven vormen de dikste takken aan je boom. Als het goed is zijn dat ook de dingen waaraan je de meeste tijd geeft en ook wilt geven!

In deze workshop ga je, door jouw eigen Levensboom te tekenen, zicht krijgen op hoe je jouw leven hebt ingericht. Je gaat bij jezelf na welke bezigheden en mensen de meeste energie, tijd en aandacht vragen. Er zullen grote en dikke takken ontstaan. Maar ook dunne twijgjes en misschien zelfs lange uitlopers... Zijn er takken die niet tot hun recht komen? Takken die je graag zou zien groeien en bloeien? Vrucht dragen?

Je gaat eens goed naar je boom kijken en onderzoeken of je zou willen snoeien. Welke tak neemt veel ruimte in? Welke raken in de knel? Misschien zijn er meerdere takken die gesnoeid kunnen worden om meer lucht, licht en ruimte te kunnen geven aan een tak die je meer aandacht wilt geven...

Maar snoei wel met beleid! Jouw boom moet wel in balans blijven. Als de rechterkant uitdijt en de linkerkant slechts dunne twijgjes heeft, dan gaat dat ten koste van de stabiliteit. Met andere woorden; als jij zelf in balans wilt blijven, zorg er dan voor dat je je aandacht en energie niet té eenzijdig richt.Ook al is er één tak in je leven écht het állerbelangrijkste, de andere aandachtsgebieden heb je ook nodig om gezond te blijven!

Wil je meer zicht krijgen op hoe je jouw leven tot nu toe hebt vorm gegeven? Onderzoeken waar knelpunten zitten en bekijken of het hier en daar anders kan? Met concrete stappen naar huis? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wanneer?

Vrijdagmorgen 8 september 2017. Van 10.00  -  12.00.

Waar?

In mijn praktijk voor Kunstzinnige Therapie. Willeskop 112, 3417 MG  te Montfoort

Jouw investering?

€ 45,- inclusief alle materialen, koffie/thee en koek.

 

DSC00114 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Logo Lodur sml

Willeskop 112, 3417 MG Montfoort
06 83 08 34 91  info@lodur.nl
www.lodur.nl

 

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief