06 - 830 83 491 info@lodur.nl

Leven na kanker

Na het krijgen van de diagnose ‘kanker’ staat je wereld op zijn kop. Je komt terecht in een medische achtbaan, die volledig in het teken staat van afspraken met artsen en allerlei onderzoeken. Er is vaak een grote onzekerheid, je weet niet wat er gaat gebeuren en hoe je leven er daarna uit komt te zien. Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer behandelmogelijkheden, en genezen er veel mensen van kanker.

Het normale leven oppakken

Wanneer je van je arts hebt gehoord dat de behandelingen met succes zijn afgerond, ben je natuurlijk ontzettend blij. Je wilt misschien weer aan het werk, met de kinderen spelen en ze naar school brengen, sporten, afspreken met vriendinnen… Met andere woorden: een normaal leven leiden. Veel mensen denken dat als je genezen bent verklaard, je dit leven vanzelf weer oppakt. Maar dat is vaak niet het geval.

Verraden door je lichaam

Je kunt je verraden voelen door je eigen lichaam. Ongemerkt groeide er een tumor in je lijf, ook al leefde je gezond. Je had niets in de gaten! Deze gedachten, de onzekerheid en de hectiek van het medische traject is je, kortom, niet in de koude kleren gaan zitten. Het kan je verlammen en vermoeien, en dat terwijl je eigenlijk de draad weer wilt oppakken.

Kunstzinnig therapeut

Als kunstzinnig therapeut en eigenaar van Lodur praktijk voor Kunstzinnige therapie tref ik vaak mensen die hier tegenaan lopen. In mijn persoonlijke leven, maar ook bij mijn cliënten zie ik hoe zo’n ziekteperiode erin kan hakken. Op psychisch vlak, maar ook op het gebied van relaties is kanker van enorme invloed. Mijn doel is jou te helpen deze levenservaring te verwerken en er uiteindelijk kracht uit te kunnen putten.

Geen geboren Rembrandt

Kunstzinnige therapie is een therapievorm waarbij we met behulp van creatieve opdrachten werken aan jouw persoonlijke ontwikkeling. De methode brengt je dichter bij wat je voelt, en heeft als doel via de kunst bewust te worden van wat je eigenlijk bezighoudt. Hiervoor hoef je echt niet een geboren Rembrandt of een Van Gogh te zijn. Het gaat om het proces, en niet om het resultaat. Het doel is uitdrukken wat binnenin jou leeft, en daaraan hernieuwde kracht ontlenen.

Weer zélf actie ondernemen

Wanneer je herstellende bent van een ziekte is deze therapievorm erg effectief. Tijdens je ziek-zijn kun je je een slachtoffer van je lichaam of van de omstandigheden voelen. Door zelf weer actief te worden en creatief te zijn, kun je van dat gevoel loskomen. Tijdens de opdracht gebruik je jouw eigen vrije wil, en dat versterkt je gevoel van zelfvertrouwen. Waar je voorheen machteloos een behandeling moest ondergaan, ben je nu weer in staat zélf iets te doen. Jij hebt de regie. En dat geeft kracht!

Samen op ontdekkingsreis

Vind jij het moeilijk om je leven ná kanker weer op te pakken? Wil je graag de kracht in jezelf hervinden? Ik kan je weer op de juiste weg helpen in je zoektocht naar gezondheid. Samen gaan we op ontdekkingsreis naar jouw herstel en ontwikkelen we nieuwe vaardigheden die jou helpen de beste versie van jezelf te worden. Ben jij benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Neem gerust contact met mij op.