Beelden zeggen meer dan woorden...

Beelden zeggen vaak meer dan woorden... Beelden kunnen je aanspreken, je gevoelens raken, je afstoten of emoties oproepen. Een zelf gecreëerd beeld spreekt tot mijn cliënt. Spreekt tot mij als therapeut. Het laat iets zien en kan tot beroering brengen.

Bij mij praten cliënten met hun handen!

Mijn cliënten communiceren via het werk wat zij maken. Kunstzinnige therapie helpt hen hun eigen verhaal te ontdekken, te onderzoeken én te vertellen. Hierin spreekt vaak het onderbewuste een woordje mee. Zoals laatst;

Anita (zo noem ik haar. Zo heet zij niet echt), was bezig met de Grot en Landschap-serie. Zij zou de grot verlaten om het landschap, de Wijde Wereld, in te trekken. Sterk en vol goede moed, zoals ze zelf zei. Haar tekening liet echter iets anders zien; een dier-achtig wezentje dat zwaar en vertwijfeld voor de grot stond, met de rug naar de kijker toe. Niet wetend waarheen te gaan.

Aan mij de taak om Anita te vragen hoe het nu werkelijk voelt...

 

 

Zoeken

Logo Lodur sml

Willeskop 112, 3417 MG Montfoort
06 83 08 34 91  info@lodur.nl
www.lodur.nl

 

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief