Bouwen aan je Zelfvertrouwen

Bouwen aan je Zelfvertrouwen...

Als je als kind structureel bent afgewezen, langdurig.... En je bent voor je gevoel niet of niet voldoende gehoord en gezien.... Je bent emotioneel verwaarloosd, buitengesloten en genegeerd...  Dan ontwikkel je onbewust een manier om hiermee om te gaan. Een overlevingssysteem om de pijn ervan niet te hoeven voelen.

Of, om het tegendeel te bewijzen kun je je gaan overschreeuwen.

Je bent onbewust gaan geloven dat je er niet toe doet. Niet belangrijk bent. Dat je waardeloos en onhandig bent. Dom, lelijk en ongeliefd bent.

De bewijsdrang om het tegendeel te bewijzen, kan de vorm van een obsessie aan gaan nemen. Iemand wordt bijvoorbeeld een ras-perfectionist. Iemand slooft zich grenzeloos uit. Het is een ongezonde vorm van dealen met de pijn en die proberen om te buigen tot iets positiefs.

Ik kan je helpen om op een gezonde en liefdevolle manier jouw zelfvertrouwen op te bouwen! In 6 lessen.

Leer jezelf kennen

Je gaat leren om met mildheid naar jezelf en jouw capaciteiten te kijken! Het is niet alleen maar leuk, je moet ook aan het werk! Wat ga je doen? Je gaat weer opnieuw contact maken met je innerlijke kind! Lekker spelen met materialen als potloden, klei, verf of krijt! Net als toen je op de kleuterschool zat en je nog onbezorgd kon genieten van je spel, want jezelf beoordelen deed je toen nog niet. Tijdens de 2e les ga je een collage maken waarin je je wensen en doelen voor de toekomst duidelijk gaat maken. De 3e les staat in het teken van hoe jij je naar de buitenwereld toe presenteert. Wat laat je zien aan de ander en wat houd je voor jezelf? Als je dat duidelijk hebt, gaan je dit verbeelden in het maken van een masker. Tijdens les 4 schrijf je een echte liefdesbrief aan jezelf! Wees niet kritisch en schrijf op wat jij voor moois aan de wereld te bieden hebt! Je mag nét zo liefdevol en aardig voor jezelf zijn als dat je voor anderen bent! Les 5 staat in het teken van het schilderen van je zelfportret. Ja, dat kun jij ook! Het is niet belangrijk dat het precies gaat lijken. Het gaat erom dat je tijd aan én met jezelf besteed. Leer hoe de lijnen van je gezicht lopen, de schoonheid ervan. Je kleur ogen, je haar... Oordeel niet! Dat is al een hele klus! En tot slot, in les 6 gaan we affirmatiekaarten maken. Uitspraken en affirmaties die je aanspreken en helpen, zoals; "Ik ben goed zoals ik ben".

 

 

Voor data en aanmelden   www.lodur.nl/cursussen/overige-cursussen

 

 

Zoeken

Logo Lodur sml

Willeskop 112, 3417 MG Montfoort
06 83 08 34 91  info@lodur.nl
www.lodur.nl

 

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief