Nieuws

Mindful Tekenen...

Mag ik jou iets vragen? Leg jij je telefoon aan de oplader als de batterij bijna leeg is? Tank jij je auto vol als de brandstof bijna op is? En neem jij dan ook rust en tijd voor jezelf als je moe bent?

Hoe drukker je bent, hoe meer rustmomenten je voor jezelf zou moeten nemen! Want juist als je druk bent denk je al snel; "Ach, voor dat uurtje sporten heb ik nu écht geen tijd!" Of; "Ik ga een andere keer wel naar de kapper". Je rustmomenten overslaan is werkelijk het slechtste wat je kunt doen. Tijd nemen voor jezelf levert namelijk altijd energie op!

Mijn naam is Wike de Klerk, kunstzinnig therapeut bij LODUR Kunstzinnige Therapie en ik kan je helpen je eigen batterij weer op te laden. Met bijvoorbeeld Mindful Tekenen. Mindful Tekenen is niets anders dan het voorwerp op de tafel zo precies mogelijk natekenen. Met potlood. Of houtskool. Pastelkrijt...

Mindful Tekenen is kijken en tekenen met je volle aandacht voor het voorwerp voor je op de tafel. Je oefent hiermee je concentratie en focus. Je leert beter kijken. Alle andere prikkels om je heen zijn even niet zo belangrijk meer. Dat geeft rust. Rust om je aan op te laden. En rust om te ervaren wat het tekenen met je doet. Zoals één van de deelnemers onlangs ontdekte dat zij het overzicht kwijtraakt op het moment dat zij zich verliest in details. Of wanneer zij iets moet van zichzelf en dan aan andere dingen op die dag niet meer toe komt.  Dit was ook zichtbaar in haar tekening; één stukje van de getekende pompoen was gedetailleerd uitgewerkt en hoorde daarom eigenlijk niet meer bij de rest van de tekening. Daarnaast gaf het tekenen haar het gevoel ontspannen te zijn en "een soort van geaard".

Mindful Tekenen. Op iedere maandagmorgen een uurtje voor jezelf met potloden of krijt in de weer. Om te kunnen ervaren dat de wereld om je heen zich even verkleint totdat ene voorwerp op de tafel. En dat ontspant.

 

Zoeken

Logo Lodur sml

Willeskop 112, 3417 MG Montfoort
06 83 08 34 91  info@lodur.nl
www.lodur.nl

 

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief