Sterke Schoenen...

Sterke Schoenen...

Lente…. Misschien wel het seizoen waar wij het meest naar kunnen verlangen! Zeker, de winter had ook zijn aantrekkelijke kanten; gezellig en knus binnen zitten. Of actief buiten zijn in de sneeuw. Of op het ijs… Maar als er één seizoen is waarvan wij graag willen dat het eindigt, is dat de winter wel!

Waar denk jij aan bij de Lente? Mogelijk denk je aan een teer, groene waas over de bomen en struiken. Aan zwellende knoppen. De eerste eendenkuikentjes in de sloot. Huppelende lammetjes in de vorm van dealen met de pijn en die proberen om te buigen tot iets positiefs.wei…  Als de natuur weer tot leven komt, krijgen wij ook vaak weer zin in het leven! Zin om in actie te komen. Aan te pakken…

Maar wat als je dat niet durft? Zoals in de situatie van Karin H. Het ontbreekt haar aan moed.  Want wat als het niet lukt?  Dat schrikbeeld ontneemt haar alle energie… Ze wenst dat zij de kracht, lef en energie had om datgene te doen wat ze diep in haar hart zo graag wil: in dat leuke kledingboetiekje werken. Ze is zeer gevoelig voor goedkeuring, erkenning en waardering door anderen.  Ze heeft moeite met zeggen wat ze denkt en voelt en voor het opkomen van haar eigen mening. Ze is geneigd haar eigen prestaties te relativeren en ze kan  complimenten niet goed ontvangen (daar wordt ze verlegen van). Ze heeft vaak onvoldoende zelfrespect en komt niet voldoende op voor haar eigen belangen. Ze wil het anderen vaak naar de zin maken en ze heeft moeite om voor zichzelf op te komen. Ze verbergt vaak boosheid en irritaties en haar zelfbeeld is afhankelijk van wat anderen van haar vinden. Ze zou het graag anders willen, maar hoe pak je dat aan….

Herken jij jezelf of een ander in bovenstaand verhaal en vraag jij je ook af waar je de lef, moed en energie vandaan moet halen om sterk in je schoenen te staan?

Ik heb iets voor je. Ik leer jou lef, moed en kracht te ontwikkelen om te durven doen wat je zo graag wilt! In 6 lessen. Meer hierover lees je op  http://www.lodur.nl/cursussen/overige-cursussen

 

Zoeken

Logo Lodur sml

Willeskop 112, 3417 MG Montfoort
06 83 08 34 91  info@lodur.nl
www.lodur.nl

 

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief