"Stekkertijd"

“Stekkertijd”

Zomertijd-stekkertijd. Hoezo? En wat bedoel je in hemelsnaam met “stekkertijd?”  

Dat woord “stekkertijd” kwam zomaar spontaan bij me op toen ik nadacht over een geschikte titel van dit blog. Want waar ik over wil schrijven is; opladen. Bijtanken. Energie opdoen voor straks, na de zomervakantie. En hoe handig zou het zijn om jouw stekker ergens in te pluggen om er na verloop van tijd weer opgeladen vandaan te gaan! De grote vraag is nu; hoe plug je in? En waar?

Opladen

Opladen klinkt als een werkwoord. Maar eigenlijk hoef je er niet eens zoveel voor te doen! Misschien juist wel meer láten…  Wat je nodig hebt, is tijd. Dat komt goed uit, want tijd is er. Altijd. Het gaat er nu om wat jij met die tijd doet. Of liever; juist niet gaat doen! En daar heb je toestemming van jezelf voor nodig! Want hoe vaak vinden we niet van onszelf dat we onze tijd “nuttig” moeten besteden? Maar: lanterfanten of niks-doen is niet zinloos! In tegendeel! Als jij veel moet van jezelf in je vrije tijd, dan ben je nog steeds niet vrij!  Dus; durf jij tijd te verliezen door deze eens niet in te vullen met “iets?”

Doe eens iets niets nuttigs!

Maar… Hoe dan?

Ken je dit? Je wacht in de rij bij de kassa en checkt je telefoon. Je wacht op de bus of trein en checkt je telefoon. Je loopt met de hond of je fietst naar de supermarkt en onderweg check je je telefoon…

Zo worden je rust en mijmermomenten wel erg schaars! Vul eens niet elk gat in je schema op. Durf jij zo’n moment “verloren” te laten gaan? Verlies is hier winst! Voor jouw batterij.

Help jezelf!

Zet de timer op je telefoon en laat dit dan het moment zijn waarop je even 10 minuten verplicht niets nuttigs doet.  En doe dit een paar keer per dag! Neem er gerust een kop thee of een lekkere cappuccino bij!

Reserveer in je agenda ook regelmatig een paar uur verplicht niets nuttigs doen; aai en speel met de kat. Bak een taart. Lees een boek  of blader door je favoriete tijdschrift. Staar gewoon eens uit het raam. Krabbel een Zen-Tangle…

Deze momenten hebben echt een functie! Stekkertijd! Ze laden jouw batterij op! Want als je maar doordendert, stapelt de stress zich op. En stress doet nare dingen met je immuunsysteem. Je kunt er uiteindelijk ziek van worden. Zeker bij chronische stress. Na het “stekkeren” zul je merken dat je je rustiger voelt, creatiever kunt denken, je vrijer voelt én heb je meer energie!

Wanneer ga jij niets nuttigs doen?

WP 20170809 14 42 08 Pro

Zoeken

Logo Lodur sml

Willeskop 112, 3417 MG Montfoort
06 83 08 34 91  info@lodur.nl
www.lodur.nl

 

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief