Mijn naam is Wike de Klerk (1967), aangenaam!

Wike de Klerk

 

 Lifting people up to

their

potential

and higher self

 

 

 

Deze tekst; "Lifting people up to their potential and higher self" kwam ik tegen op een theelabeltje. Ik voelde direct dat dit de essentie van mijn werk is. Mijn medemens mogen helpen in zijn zoektocht naar gezondheid. Op adem laten komen. Begeleiden bij het accepteren van wat er nu is. Samen op ontdekkingsreis gaan naar zijn kwaliteiten en helpen bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden. Zodat hij meer waarde aan zijn kwaliteit van leven kan geven door er zelf een betere regie over te voeren. Daar word ik gelukkig van!

Terugkijkend op mijn eigen leven tot nu toe, heb ik ook een weg afgelegd vol kuilen en hobbels op een soms ogenschijnlijk onbegaanbaar en doodlopend pad. Een lagere schooltijd met pesten. Mijzelf als ongeliefd en waardeloos ervaren. Een terugtrekken uit sociale contacten om uiteindelijk bijna ten onder te gaan aan eenzaamheid, depressie en een eetstoornis.  

Ik wist niet wat ik hier aan kon doen en het werd door anderen om mij heen ook niet herkend dat ik hulp nodig had. Jarenlang heb ik mijzelf proberen te ontworstelen aan de slangenkuil waarin ik was gevallen en afgegleden. Door te schrijven in dagboeken. Het lezen van zelf-hulpboeken.

Ondertussen ging het leven verder.... Ik raakte overspannen (de term burn-out werd toen nog niet gebruikt) en kwam een jaar thuis te zitten. Eenmaal weer terug op de werkvloer in een veel kleiner bedrijf, werden mijn ouders kort na elkaar ziek. Hiermee denderde kanker mijn leven binnen. Onzekerheid en angst gierden door mijn lijf en in mijn hoofd buitelden allemaal vragen rond: waar zit de kanker dan precies? Zijn er uitzaaïngen? Is er een behandeling mogelijk? Gaan mijn ouders dood? Van dichtbij heb ik hun intensieve ziekte-periode meegemaakt en hun sterven. De zware periode van rouw erna....

Uiteindelijk ben ik gekomen tot waar ik nu ben: een zelfbewuste vrouw die zelf de regie voert over de kwaliteit van haar leven. Ik draag mijn ervaringen en littekens. Zij horen bij mij. Hebben mij gevormd tot wie ik nu ben. Het is mijn biografie. Ik gun het mijn medemens ook dat hij in staat zal zijn zijn levenservaringen zelfstandig te dragen. Zijn littekens te accepteren. Te zien dat zijn leven tot nu toe is zoals het is, maar dat ook hij in staat zal zijn meer waarde toe te voegen aan zijn kwaliteit van leven. Dát is de reden dat ik therapeut ben geworden. Om mijn medemens te leren een nog betere regisseur te worden van zijn eigen leven!
Nieuwsbrief button Opensans bold

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

 

 

Logo Lodur sml

Willeskop 112, 3417 MG Montfoort
06 83 08 34 91  info@lodur.nl
www.lodur.nl

 

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief


Lid van

Logo ZorgRondom