De Verbeeldingstoolkit

Wat is dat, de Verbeeldingstoolkit?

De Verbeeldingstoolkit is een échte doe-het-zelf-toolkit voor mensen met kanker. En voor hun naasten. Met behulp van verbeeldingsoefeningen, teken- en schrijfopdrachten en symboolkaarten leer je te gaan werken met je eigen verbeeldingskracht. Met behulp van je verbeelding kun je je weerbaarheid vergroten en je zelfversterkend vermogen oefenen. Dat kan je herstel bevorderen of, als herstel niet (meer) mogelijk is, je helpen bij het omgaan van je ziekteproces. 
Uit onderzoek is gebleken dat wanneer je je uitdrukt met expressieve middelen zoals tekenen en schilderen, je allerlei hersengebieden stimuleert en ontwikkelt. Deze hersengebieden gaan beter samenwerken in het verwerken van emoties zoals angstgevoelens, verdriet en boosheid. En dat kan jou weer helpen je draagkracht te vergroten en je emoties beter te kunnen hanteren.

Hoe werkt dat dan?

In ons brein zitten speciale hersencellen, zogenaamde “spiegelneuronen”. Die reageren actief op dat wat jij je verbeeldt. Met de verbeeldingsoefeningen geef je je brein nieuwe, positieve input. Iedere keer als je een oefening herhaalt, ontwikkelt dit proces zich verder. Op deze manier bevorder je actief je eigen welzijn. Ook vergroot je hiermee het gevoel dat je (weer) meer de regie over je eigen situatie hebt.


De oefeningen in de toolkit zijn eenvoudig en worden in het cursusboekje dat je in de doos vindt, stap-voor-stap beschreven. Je kunt ze dus zelf doen. Toch kan het fijn zijn om hierbij begeleid te worden. Als je het 5 dagdelen "Je angst te vriend" traject bij mij volgt, leer ik jou zelfstandig te werken met de Verbeeldingstoolkit. Ik heb hiertoe de opleiding tot coach gevolgd aan de School voor Imaginatie te Amsterdam. Medio 2015 heb ik dit coachingstraject met goed gevolg afgerond en ben ik opgenomen in het register van gecertificeerde coaches. Dit register is te vinden op www.imaginatie.nl en op www.kankerinbeeld.nl

Waarom zou je willen leren werken met de Verbeeldingstoolkit?

Om goed voor jezelf te zorgen in het omgaan met je ziek-zijn of daarna. Als waardevolle aanvulling op de medische behandeling(en) die je krijgt of hebt gehad. Om expressie en ruimte te bieden aan gevoelens van onmacht, angst, verdriet en boosheid.
De verbeeldingsoefeningen helpen je om actief voor je eigen welzijn te zorgen. Het geeft je het gevoel baas te zijn over jouw eigen situatie. En dat is ook zo; jij kiest wat goed voelt voor jou!


De Verbeeldingstoolkit bestaat uit 7 onderdelen;

  • Een cursusboekje
  • Symboolkaarten
  • Verbeeldingsoefeningen op 2 CD's met 10 verschillende thema's
  • Teken- en schrijfmateriaal
  • Boetseermateriaal
  • De film "Zingen voor je Leven" op dvd
  • De film "Aangeraakt door een Engel" door Beatrijs Hulskes op dvd

Je angst te vriend!

Ik leer jou zelfstandig te werken met de Verbeeldingstoolkit! In 5 dagdelen leer ik jou de meest elementaire basisoefeningen uit de Verbeeldingstoolkit zodat je er thuis actief mee aan de slag kunt. Liever eerst "proeven" aan de Verbeeldingstoolkit? Dat kan! Je kunt hiervoor een introductie-workshop volgen op donderdag 14 juni 2018. Van 10.00u tot 12.30u.

Investering

Het is essentieel dat je daar, liefst iedere dag, tijd en moeite in investeert. Voor een optimaal resultaat; durven vertrouwen op je lichaam dat het zijn best zal doen om zo goed mogelijk te herstellen. Een betere ontspanning ervaren zodat je gemakkelijker zult kunnen genieten van activiteiten met je gezin. 

Naast tijd investeer je €995,-. Dat is inclusief een eigen Verbeeldingstoolkit, een mooi opschrijfboekje waarin je je ervaringen en belevingen tijdens de oefeningen in op kunt schrijven, 3 terug-kom-ochtenden waarop je je ervaringen kunt delen, je vragen kunt stellen en kunt vertellen waar je tegenaan loopt. Ik bekijk dan samen met jou hoe ik je verder kan helpen.

De introductie-workshop waarin je eerst even kunt "proeven" van de Verbeeldingstoolkit volg je op donderdagmorgen 14 juni 2018 van 10.00u tot 12.30u voor € 35,-. Dat bedrag wordt van de € 995,- afgetrokken als je besluit het gehele traject te volgen. 

Zowel de introductie-workshop als het 5 dagdelen traject zijn individueel of in een groep te volgen. Wil je liever individueel begeleid worden? Dan kun je ieder moment beginnen!

Liever in een klein groepje van maximaal 4 vrouwen? Dan begin je op maandagmorgen 25 juni van 10.00u tot 12.30u.

 

 

 

Logo Lodur sml

Willeskop 112, 3417 MG Montfoort
06 83 08 34 91  info@lodur.nl
www.lodur.nl

 

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief