06 - 830 83 491 info@lodur.nl

Dit is Wike de Klerk

“Lifting people up to their potential and higher self”

Deze tekst; “Lifting people up to their potential and higher self” kwam ik tegen op een theelabeltje. Ik voelde direct dat dit de essentie van mijn werk is. Mijn medemens mogen helpen in de zoektocht naar gezondheid. Op adem laten komen. Begeleiden bij het accepteren van wat er nu is. Samen op ontdekkingsreis gaan naar haar kwaliteiten en helpen bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden. Zodat zij zelf vorm kan gaan geven aan haar veranderde leven ná kanker. Daar word ik gelukkig van!

Terugkijkend op mijn eigen leven tot nu toe, heb ik ook een weg afgelegd vol kuilen en hobbels op een soms ogenschijnlijk onbegaanbaar en doodlopend pad. Een lagere schooltijd met pesten. Mijzelf als ongeliefd en waardeloos ervaren. Een terugtrekken uit sociale contacten om uiteindelijk bijna ten onder te gaan aan eenzaamheid, depressie en een eetstoornis.

Ik wist niet wat ik hier aan kon doen en het werd door anderen om mij heen ook niet herkend dat ik hulp nodig had. Jarenlang heb ik mijzelf proberen te ontworstelen aan de slangenkuil waarin ik was gevallen en afgegleden. Door te schrijven in dagboeken. Door het lezen van zelf-hulpboeken.

Ondertussen ging het leven verder…. Ik raakte overspannen (de term burn-out werd toen nog niet gebruikt) en kwam een jaar thuis te zitten. Eenmaal weer terug op de werkvloer in een veel kleiner bedrijf, werden mijn ouders kort na elkaar ziek. Hiermee denderde kanker mijn leven binnen. Onzekerheid en angst gierden door mijn lijf en in mijn hoofd buitelden allemaal vragen rond: waar zit de kanker  precies? Zijn er uitzaaïngen? Is er een behandeling mogelijk? Gaan mijn ouders dood? Van dichtbij heb ik hun intensieve ziekte-periode meegemaakt en hun sterven. De lange periode van rouw erna….

Uiteindelijk ben ik gekomen tot waar ik nu ben: een zelfbewuste vrouw die zelf vorm heeft gegeven aan haar leven. Ik draag mijn ervaringen en littekens. Zij horen bij mij. Hebben mij gevormd tot wie ik nu ben. Het is mijn biografie. Ik gun het mijn medemens ook dat zij in staat zal zijn haar levenservaringen zelfstandig te dragen. Haar littekens te accepteren. Te zien dat haar leven tot nu toe is zoals het is, maar dat ook zij in staat zal zijn meer waarde toe te voegen aan haar leven. Dát is de reden dat ik therapeut ben geworden. Om vrouwen ná borstkanker te leren een nog betere regisseur te worden van hun eigen leven!

 

Volg mij op Social Media:

Kunstzinnige Therapie

Tijdens deze 4 jarige Hbo-opleiding leerde ik creatieve opdrachten in te zetten als medicijn bij diverse gezondheidsproblemen.

Coach Verbeeldingstoolkit

De Verbeeldingstoolkit is speciaal ontwikkeld voor de mens met kanker. Ik leer mensen er zelfstandig mee te kunnen werken.

Ervaringsdeskundige

Het ziekzijn van mijn beide ouders en de intensieve rouwperiode na hun overlijden aan kanker, hebben mij geleerd mij goed in te kunnen leven in mijn cliënt.

Hoe klanten mij ervaren

Ik heb Wike een aantal jaren geleden voor het eerst ontmoet en ik moet zeggen dat het wat mij betreft, meteen klikte. Ik bewonder haar capaciteit om voor ieder mens werkelijk belangstelling te hebben, ongeacht het verhaal of de discussie die iemand bij haar neerlegt. Ze denkt ook met je mee. Ik heb een paar creatieve opdrachten met haar gedaan, die heel leerzaam voor me zijn geweest. Ik heb haar als plezierig en objectief ervaren. Het geduld wat ze met mij had. 

A-M. K Den Haag

Voel je de behoefte aan begeleiding tijdens het wennen aan jouw nieuwe leven ná kanker?

Ontdekken wat van werkelijke waarde is in jouw leven en je weer mens kunnen voelen.