06 - 830 83 491 info@lodur.nl
Home » Blog » Leven na kanker » De sporen die borstkanker achterlaat
borstkanker

De sporen die borstkanker achterlaat

door | 13 sep, 2018 | Leven na kanker

De sporen die borstkanker achterlaat…

De schrik sloeg je om het hart toen je hoorde dat je grootste angst werkelijkheid werd. Borstkanker… Dat knobbeltje in je borst was het begin van de meest heftige periode uit je leven. Die medische molen is eindelijk voorbij en nu mag je de draad weer op te pakken. Hoe doe je dat?

Angst

De sporen die kanker achterlaat zijn vaak enorm ingrijpend. Vermoeidheid, concentratieproblemen, en pijn komen veel voor. Veel mensen denken dat wanneer je genezen bent verklaard je weer de ‘oude’ bent. Maar niets is minder waar. Je bent dan wel genezen verklaard, maar je voelt je totaal niet jezelf. Daarnaast ben je enorm bang dat de kanker terugkomt, in welke vorm dan ook.

Gevolgen

‘De draad oppakken na borstkanker is niet makkelijk’, aan het woord is kunstzinnig therapeute Wike de Klerk. ‘De lichamelijke en psychische klachten ten gevolge van deze vreselijke ziekte kunnen je leven behoorlijk belemmeren. En angst na kanker is vervelend, maar die hoort er vanaf nu bij. De manier waarop jij omgaat met deze angst kun je zelf beïnvloeden. Ik wil je graag helpen om met deze angst te leren omgaan`.

Expressie bij kanker

‘In 5 dagdelen leer ik je om weer de regie over je eigen leven te krijgen. Je kunt deze therapie individueel bij mij volgen of met een klein groepje. Ik maak gebruik van de Verbeeldingstoolkit, die speciaal is gemaakt voor mensen die met kanker te maken hebben gehad. En hun familie en naasten. Je gaat actief aan de slag met je verbeeldingskracht waarmee jij je eigen veer- en draagkracht vergroot.’

Kunstzinnige opdracht

‘Ik ontmoette Jolanda die mij vertelde dat ze het vertrouwen in haar lichaam kwijt was. Ze vertelde dat ze het gevoel had dat haar lichaam haar had verraden. Ze was pas 38! Jolanda ging aan de slag met een kunstzinnige opdracht en naar aanleiding van haar tekening hadden we een opluchtend gesprek. Het hielp haar enorm om haar angst onder ogen te zien door hem te tekenen. We konden erover praten en dat was goed’.

Succes!

‘De oefeningen uit de Verbeeldingstoolkit geven je houvast. Je zult merken dat je sterker in je schoenen komt te staan. Angstgevoelens worden langzaam minder en jij laat je er niet meer door leiden. Heel erg fijn! Je kunt weer genieten van ontspanning en durft weer activiteiten te ondernemen.’

Voor jou!

Heb jij borstkanker gehad? Ervaar je last van de gevolgen van de behandelingen? Ben je bang om weer ziek te worden? Wike de Klerk van Lodur Praktijk voor Kunstzinnige therapie in Montfoort helpt je weer op de juiste weg. Wike: ‘Ik help mensen in hun zoektocht naar gezondheid. Dit is een ontdekkingsreis waarin we samen zoeken naar mogelijkheden om je beter te kunnen voelen. Ben jij benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen? Vraag dan een gratis gesprek met mij aan!

Over Wike de Klerk

 

Wike vindt het belangrijk dat vrouwen ná (borst-)kanker zich bewust worden dat zij zélf iets kunnen doen om zich beter te voelen. Een waardevol leven kunnen leiden.

Gerelateerde artikelen

Het leven oppakken ná kanker

Het leven oppakken ná kanker

Anke beseft tijdens het schilderen van een bloeiende plant in het voorjaar, dat zijzelf die plant is. En dat wanneer zij wil floreren, zij zélf haar omstandigheden zo goed mogelijk moet verzorgen. Dit besef geeft haar de kracht en motivatie om iets van haar nieuwe leven ná kanker te maken.

lees verder
Het Zwarte Gat ná kanker

Het Zwarte Gat ná kanker

Pauline viel na haar behandelingen voor borstkanker in een zwart gat. In plaats van dat het leven weer normaal werd, viel het haar vies tegen om de draad van het leven weer op te pakken. Hoe leef je verder nádat je behandeld bent voor kanker?

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin