06 - 830 83 491 info@lodur.nl

Op volle kracht vooruit

Pauline is enkele maanden geleden behandeld voor borstkanker. Tijdens de behandelingen ging ze er met volle kracht in. Ze heeft haar best gedaan deze periode krachtig vol te houden. Ze wil straks zó graag weer verder met haar leven. Als het kan opnieuw met volle kracht.

De behandelingen zijn afgerond

Iedereen is blij voor Pauline; haar ouders, haar man en kinderen, haar collega´s. De behandelingen zijn klaar en nu zal het leven weer gemakkelijker worden. Iedereen gaat weer over tot de orde van de dag. Dat lijken ze onbewust ook van Pauline te verwachten. Haar man verwacht dat zij weer op volle kracht meedraait in het runnen van het gezin. De kinderen houden geen rekening meer met haar vermoeidheid en haar collega´s verwachten dat Pauline weer snel volledig aan de slag zal zijn.
Maar wát valt dat tegen! “Ik zou niets liever willen”, zegt Pauline. “Maar ik ben nog niet zo ver. Ik ben kapot! Lichamelijk maar ook psychisch. Hoe leg ik dat aan mijn familie uit? En op mijn werk? Zullen ze het snappen?”

Het Zwarte Gat

Pauline; “ Ik ben veranderd. Ik ben het vertrouwen in mijn lichaam kwijt en ik weet niet hoe de toekomst eruit ziet. Hoe zal het op mijn werk gaan? Ik voel mij enorm onzeker…” .

Met de stroom mee

Pauline wil heel graag weer vooruit. Maar zij heeft ook het gevoel dat zij dit niet alleen kan. In een vrijblijvend gesprek heb ik haar uit kunnen leggen dat ik haar kan helpen bij het voelen en bewaken van haar eigen grenzen. Ze zal haar omgeving moeten durven vertellen wat zij zelf al kan en waar zij nog hulp bij kan gebruiken. Mensen willen vaak graag helpen, maar je moet er wel zelf om durven vragen. Verwachten dat zij aan zullen voelen wat jij nodig hebt, werkt meestal niet.

Je hoeft het niet alleen te doen

Herken jij dat Zwarte Gat ná kanker? Voel jij net als Pauline dat je omgeving van jou verwacht dat je weer overgaat tot de orde van de dag? Dat alles weer normaal lijkt en vanaf nu gemakkelijker zal worden? Terwijl jij je van binnen zo anders voelt dan vóór je kanker kreeg?
Blijf er niet mee worstelen! Zoek professionele hulp bij jou in de buurt!
Je mag ook een vrijblijvend en gratis gesprek met mij plannen. Ik onderzoek graag samen met jou hoe ik jou kan helpen bij het oppakken van jouw nieuwe leven ná kanker! Je bent van harte welkom! https://lodur.nl/afspraak-maken/